Dat pikken we niet
Dat pikken we niet Technische gegevens:
tekeningen:
uitgever:

serie:
jaar uitgave:
bladzijden:
hoofdstukken:
AVI niveau:
ISBN:
Roel Ottow
Kok Educatief, Kampen
nu : Bekadidact, Baarn
Klipper
1998
48
11
5 (makkelijk lezen)
90 392 5472 9

Waar gaat het boek over?
Dit boek gaat over Twan, Lex en Niels. Twan en Lex zijn vrienden, maar de laatste tijd speelt Lex heel vaak met Niels. Niels zit in de hoogste groep en hij wil altijd de eerste en de beste zijn. Hij is ook een pestkop die gemene dingen doet. Vooral tegen Twan.
Op een dag ziet Twan dat Lex drop pikt in een supermarkt. Als hij er wat van zegt, wordt Lex boos.
Twan snapt er niets van. Lex was toch zijn vriend...
Als ze op een dag samen aan het voetballen zijn en bij dezelfde supermarkt wat drinken kopen, weet Niels het zo te versieren dat Twan van diefstal wordt beschuldigd.
Lex heeft alles gezien. Wat moet hij doen? Voor wie moet hij kiezen? Voor Twan of voor Niels?

Lees je een stukje mee in het boek?
'Wacht even,' roept Niels. 'Ik ben nog wat vergeten.' Hij rent terug en even later staat hij weer bij zijn vrienden. Niels gaat wat dichter bij Twan staan en hij slaat een arm om hem heen. Net of hij en Twan vrienden zijn.
'Dat is vier gulden zestig,'zegt het meisje achter de kassa. Niels betaalt en de jongens lopen naar de uitgang. En dan gebeurt het...
Niels doet ineens een greep in de jaszak van Twan. En vlak voor de ogen van Johan Klein, de bedrijfsleider, haalt hij iets tevoorschijn. Vier rollen drop. Dezelfde als gisteren.
'Ohhh... Twannetje, heb jij daar een bonnetje van?' roept Niels.
Twan kijkt Niels geschrokken aan. Zijn gezicht wordt helemaal rood. 'Een bonnetje?'
'Ja, een bonnetje. Dat je betaald hebt, joh!' Niels zwaait zijn eigen bonnetje voor de ogen van Twan heen en weer. Het gezicht van Twan wordt nog roder.
'Ohh...,' roept Niels geschrokken. 'Twan weet niet dat hij voor die drop moet betalen. Twannetje, heb jij ze gepikt? Maar dat doen we toch niet?'terug naar de wegwijzer