Wat is Bijbelland?
Naast de verhalen over Bas, Koosje en Jop schrijf ik ook graag verhalen over de tijd van de Bijbel. Soms vertaal ik boeken, zoals het verhaal over de ark van Noach.
Een andere keer schrijf ik een eigen verhaal bij mooie platen die er al zijn, zoals bij 'Lees zelf Bijbelverhalen' en 'Bijbelverhalen voor kleuters'.
Ik heb ook vier korte kerstverhalen geschreven, die in verzamelbundels zijn opgenomen.
Over Jorim, de zoon van de herbergier waar Jozef en Maria voor onderdak aanklopten. En over Koning Herodus en de wijzen uit het Oosten.
In 2001 is er bundel voorleesverhalen voor kleuters uitgekomen (NZV).Daarvoor heb ik het verhaal 'De zingende herder' geschreven.
In 2002 is het boek 'In de stal is het feest' uitgegeven. Daarin staat het verhaal 'Vrede op aarde...', bestemd voor kinderen uit groep 1 en 2.
Naast deze kerstverhalen zijn er ook twee prentenboekjes over de geboorte van de Here Jezus, 'De herders horen een lied' en 'De wijzen zien een ster'. Willeke Brouwer heeft hier fantastische tekeningen bij gemaakt.
Daarnaast zijn er nog twee boeken die over dit onderwerp gaan, maar die meer geschikt zijn voor kinderen uit groep 3 t/m 6.
Het ene boek heet 'Juda, de buurjongen van Maria'. Door de ogen van Juda zien we wat er allemaal in Betlehem gebeurt.
In 2002 verscheen 'David, een herdersjongen uit Betlehem'.

Voordat ik een verhaal over de Bijbel schrijf, lees ik heel veel boeken die over die tijd gaan. Dan leg ik het bijbelgedeelte ernaast en bouw ik er een verhaal omheen. Het moet allemaal goed kloppen en op die manier maak ik eigenlijk een film in mijn hoofd over het verhaal. Daarna ga ik achter mijn computer zitten en schrijf ik alles op. Zo ben ik ongeveer een jaar bezig voordat het boek af is.

Wanneer lees je de boeken en verhalen uit Bijbelland?
De verhalen uit Bijbelland zijn voor verschillende doelgroepen geschreven.
De bijbelverhalen om zelf te lezen en het verhaal over Jorim, zijn voor jongere kinderen. De verhalen over Juda en koning Herodus zijn voor de middenbouw.
Het verhaal over Noach is meer voor oudere kinderen. Maar ik weet zeker dat ook volwassenen erg van de humor van dit boekje zullen genieten.terug naar de wegwijzer